Varför en VC förväntar sig att Ethereum fortsätter att vinna värde mot BTC de kommande åren

Ethereum har fått en anmärkningsvärd mark mot Bitcoin sedan början av året, vilket återspeglas i cryptocurrency BTC-handelsparets värde.

En bra del av sina vinster mot Bitcoin Era har skett under de senaste veckorna, eftersom ETH har fångats inom en stark utveckling som kan ha varit drivkraften för den senaste marknadsövergripande rally.

En kryptofokuserad riskkapitalist noterar nu att historiska marknadscykler sett mellan Ethereum och Bitcoin sannolikt kommer att fortsätta rikta betydande mängder kapital mot ETH – möjligen tillåta det att överträffa BTC över en makro tidsram.

Ethereum fortsätter att vinna värde mot Bitcoin

Sedan början av 2020 har Ethereum överträffat Bitcoin med över 60 procent och klättrade från 0,018 BTC i början av januari till sitt nuvarande pris på 0,029 BTC.

Detta har drivits av ett sammanflöde av faktorer, inklusive deFi-sektorns tillväxt, avkastningsodling, ETH 2.0-förväntan och en viss hype kring EIP-1559.

Alla dessa faktorer har gett upphov till en uppsjö av berättelser om makrotyrkan på den näst största cryptocurrency – och det finns en viss fördel för dem.

Även om det går att spekulera om ETH 2.0-lanseringen och den potentiella passeringen av EIP-1559, är det ingen tvekan om att DeFi-sektorn har drivit värde till Ethereum.

Detta kan ses när man tittar på transaktionsvolymen, avgifterna och nätverksdeltagandet på Ethereum blockchain

Det har också lett till ett direkt inflöde av kapital till ETH, eftersom många användare handlar mellan DeFi-symboler med Ethereum på plattformar som Uniswap och Curve.

Historiska marknadscykler som sannolikt kommer att öka ETH: s pris högre, hävdar VC
Chris Burniske , en partner på Placeholder, förklarade i en ny tweettråd att det finns en slående koppling mellan Ethereum och Bitcoin: s marknadscykler – med de två tillgångarna matas in i varandra.

När han förklarade cyklerna sa han :

”Eftersom ETH är mer illikvid och högre risk än BTC, tenderar det att överskrida BTC: s vinster på en tjurmarknad, vilket slutligen hamnar högre än vad som började i ETHBTC-termer … sedan tillåter man att köpa mer BTC med ETH, och så fortsätter cykeln. ”

Han drog slutsatsen att detta kommer att leda till att Ethereum får värde mot Bitcoin under en lång tidsram.

Sedan september 2019 har ETH fått vinst mot BTC, med en breakout över 0,025 BTC den senaste veckan. Min poäng är cyklerna, de två förstärker varandra på tjurmarknaderna och på en lång tidsram är ETH inrättat för att fortsätta vinna på BTC. ”

Eftersom Ethereums marknadskapital är betydligt mindre än Bitcoin, kommer detta också att göra det lättare att klättra mot sitt BTC-handelspar – särskilt under hausse marknadsförhållanden.