Waarom ontbreekt Bitcoin op het DeFi-feest?

Waarom ontbreekt Bitcoin op het DeFi-feest?

Decentralized Finance (DeFi) toepassingen zijn nu de primaire focus binnen de crypto ruimte. Velen geloven dat dit misschien de killer use case van blockchain technologie is – een kans om alle financiële diensten te leveren op een peer-to-peer regeling, en niet alleen betalingen.

De volumes in de DeFi-markten vertellen al een verhaal van mogelijk enorm succes in korte tijd. Uniswap bijvoorbeeld, de meest gebruikte van de DeFi-beurzen, maakt Bitcoin Evolution dagelijks meer dan 400 miljoen dollar aan transacties mogelijk. Ondertussen wordt op elk moment meer dan 3 miljard dollar aan activa aangehouden op Compound Finance. Volgens CoinMarketCap bedraagt de totale DeFi-marktcap meer dan 15 miljard dollar.
Herladen en gratis spins beschikbaar elke dag, voor elke speler, in mBitcasino Crypto Autumn Bonanza! Speel nu!

Sommige rapporten hebben aangegeven dat terwijl het aantal Bitcoin-gerelateerde transacties in het derde kwartaal van 2020 is afgenomen, het aantal transacties met betrekking tot DeFi aanzienlijk is toegenomen. Dit zou een indicator kunnen zijn voor wat komen gaat.

Inderdaad, investeerders kopen, HODLing, lenen en lenen op de vele platformen die gelanceerd zijn. In het bijzonder hebben de platformen nieuwe manieren gecreëerd om crypto’s voor margehandel te verhandelen zonder via een centrale entiteit te gaan.

Meer nog, ze hebben een mogelijkheid gecreëerd om een kleine hoeveelheid crypto-kapitaal te gebruiken om een bedrag aan inkomsten te genereren dat meerdere malen groter is dan wat mogelijk is op gecentraliseerde beurzen en handelsplatformen.

Het blijkt echter dat u uitgesloten bent als u van plan bent om met Bitcoin te spelen als kapitaal, onderpand of kans. Als u crypto met marge wilt verhandelen, kunt u dit niet doen op een DeFi-platform. In de tussentijd moet u nog steeds naar gecentraliseerde beurzen zoals Binance en Coinbase gaan.

Terwijl DeFi Decentrale beurzen zoals Uniswap honderden munten ondersteunen, is Bitcoin daar niet één van. U kunt Bitcoin niet gebruiken als onderpand of geld lenen om het te verhandelen op een van de DeFi-beurzen of -platforms.

Maar waarom is dat wel zo?

De hoofdoorzaak van deze vervreemding van Bitcoin van de voortdurende DeFi-rage is de infrastructuur. Om te kunnen functioneren, vertrouwt DeFi op slimme contracten en, nog belangrijker, op de betrokken activa en toepassingen die dezelfde of een gemeenschappelijke infrastructuur delen.

De transacties op DeFi worden uitgevoerd door middel van slimme contracten, gecodeerde overeenkomsten die zelf worden uitgevoerd wanneer ze worden gelanceerd. Het is niet zo dat een Bitcoin-transactie niet kan worden geprogrammeerd in een slim contract.

Sterker nog, Bitcoin is compatibel met slimme contracten. Het RSK is een van de dev-projecten gewijd aan het bouwen van slimme contractcapaciteit op de Bitcoin-blokketen. Dat betekent dat het mogelijk is om alles wat er op DeFi gebeurt met Bitcoin te doen.

Op dit moment is de activiteit echter met de slimme toepassingen die bovenop de Ethereum-blokketen zijn gebouwd. Terwijl Bitcoin de eerste ter wereld was, was Ethereum de eerste die het potentieel van slimme contracten zag en zich daarop voorbereidde.

In tegenstelling tot Bitcoin is Ethereum vanaf het begin gelanceerd als een platform dat allerlei applicaties ondersteunt en draait, ook die van onafhankelijke ontwikkelaars en bedrijven.

Dit heeft het een aanzienlijk voordeel opgeleverd, en bijna 70 procent van de tokens en cryptocurrencies die op de beurzen genoteerd staan, zijn gedomicilieerd op de blokketen van het Ethereum.

Het feit dat al deze activa de basisinfrastructuur delen, samen met de DeFi-toepassingen, heeft het voor hen gemakkelijk gemaakt om samen te werken via slimme contracten op de Ethereum-blokketen. Ondertussen heeft dat Bitcoin vervreemd.

Het is belangrijk om erop te wijzen dat alle penningen die via de DeFi-platforms worden verhandeld en verwerkt, ook voldoen aan de ERC-20-standaarden die door de Ethereum-gemeenschap zijn opgesteld.

Interessant genoeg voldoet ETH niet aan deze standaard, en om het als onderdeel van de transacties op de DeFi-platforms te hebben, wordt het meestal vergrendeld en vervangen door verpakte ETH (wETH), een ERC-20 penning.

Zal Bitcoin op een DeFi-toepassing staan?

Het is heel goed mogelijk. De eenvoudigste manier waarop dat kan gebeuren is als RSK, het slimme Bitcoin-contractplatform, door veel mensen wordt omarmd en zelfs door tokens zoals die op Ethereum die daar zijn gemaakt. Dit zou gemakkelijk kunnen worden bereikt door middel van de zogenaamde gekleurde munten, die zelfs een voordeel zouden kunnen geven aan Bitcoin ten opzichte van Ethereum, vooral omdat het een platform zou kunnen zijn voor het beheer van echte activa.

Het lijkt misschien te laat voor Bitcoin om dit te bereiken, maar we zitten nog steeds in de beginfase van de blokketen.

De meer uitdagende manier waarop dit kan worden bereikt is door het implementeren van het interoperabiliteitsprotocol tussen verschillende blokkades. Er is natuurlijk veel werk aan de winkel op dit gebied. Voorbeelden hiervan zijn de zijketen en de plasmaprojecten.

Een optie zal zijn om een ERC-20 token aan te maken dat op Bitcoin is gekoppeld. Handelaren die Bitcoin als onderpand moeten gebruiken of moeten lenen voor margehandel, moeten misschien de cryptokaart vergrendelen en een gelijkwaardig bedrag in tokens krijgen.

Het kan lang duren voordat Bitcoin deel uitmaakt van de DeFi-omgeving, maar de kans is groot dat we er komen. Het is misschien niet eens dezelfde manier, maar Bitcoin begon de peer-to-peer ervaring, en het kan nog meer opleveren.